Ontwerpen in glas

Glasramen worden altijd op maat gemaakt en rekening houdend met de omgeving ontworpen. Alle glasontwerpen worden gemaakt op basis van offerte.

Glasapplicatie
Dit boven raam is gemaakt voor een woonruimte. Om kleur aan te brengen door middel van deze glas applicatie. Door middel van zonlicht heeft men een dubbel schildering in de woonruimte.

Gekleurd glas wordt geplakt op hard glas. De lijnen worden aangebracht met silicone, zodat een glas-in-lood-effect ontstaat. Het raam is in het kozijn geplaatst en kan verwijderd worden, bijvoorbeeld bij een verhuizing.

Afmetingen: 200×50 cm
Uitvoering glas: Bevo Glaskunst

Glasraam tandartspraktijk
Voor een tandartspraktijk werd ten behoeve van een isolerende afscheidingswand, een glasraam geheel op maat ontworpen.
 
Het thema vogels werd in twee ramen, die tegenover elkaar werden geplaatst, uitgewerkt in gezandstraald glas, waardoor diepte is ontstaan.

Afmetingen: 200×300 cm
Uitvoering glas: Bevo Glaskunst

Glazen isolerende afscheidingswand

Luistervogel
Deze verzameling kamerschermen zijn bedoeld om een werkruimte af te schermen. Een plek om samen met klanten naar elkaar te luisteren. Vandaar Luistervogel

Afmetingen: 200×300 cm
Uitvoering glas: Bevo Glaskunst

Ontwerp in glasfolie
Deze techniek wordt vaak gebruikt op ramen om inkijk tegen te gaan. Met een voor de omgeving aangepast ontwerp wordt plakfolie aangebracht op de gewenste ramen. In dit voorbeeld zijn een reeks dansers afgebeeld.

Afmetingen: 120×35 cm
Techniek: glasfolie.
Datum: 2020.

Heeft het iets met de natuur te maken

Vanaf 2019 werk ik samen met danseres Charlotte Mathiessen. Op dit moment ontwikkelen wij samen een project waarin dans en beeldende kunst samen komen en elkaar inspireren. Tijdens de tentoonstelling kon de dansvoorstelling bijgewoond worden en was het beeldend werk te zien zijn bij Galerie Beeldend Gesproken.

(Dit project wordt financieel ondersteund door Amarte en het Beeldend Gesprokenfonds). 

Tentoonstelling
Deze foto”s zijn gemaakt tijdens de Tentoonstelling Heeft het iets met de natuur te maken. Van 27 augustus tot 19 september 2021.

Gecategoriseerd als samen

Rick Paauw

Rick Paauw

In 1983 ben ik afgestudeerd aan de Rietveld Academie in de richting ‘monumentaal vormgeven’. Ik heb mijn atelier in Amsterdam-Oost. Hier maak ik onder andere tekeningen en schilderingen en ontwerpen in glas. Daarnaast maak ik regelmatig modeltekeningen.

Het vertrekpunt van mijn werk is in alle disciplines beweging en dans. Ik zoek naar organische vormen en vervang soms een onderdeel van het lichaam door een ander.
Zo ontstaat een meerlagigheid waarin mens, dier en natuur tot een vloeiend geheel samengaan. Bij een verdere uitwerking kunnen ook abstracte afbeeldingen ontstaan.

Modeltekening

Modeltekening, nr. 1
Modeltekening, nr. 01

Het model is de basis voor deze tekeningen. Via associaties verandert de modeltekening in een andere, innerlijke wereld waarin de kijker steeds andere dingen kan zien. Voor deze tekeningen worden verschillende soorten krijt, softpastel, houtskool, pastelpotlood en grafietpotlood gebruikt.

Baby en auto

Ach baby die tocht nr. 01.
Ach baby die tocht nr. 01.
Afmeting 65 x 47 cm

Het thema van deze tekeningen is de tegenstelling ‘hard en zacht’. In deze serie wordt dit gesymboliseerd door respectievelijk ‘auto-baby’. De auto staat voor rijkdom, macht en status, terwijl de baby kwetsbaarheid en afhankelijkheid laat zien. De techniek, monoprint, zeefdruk en/of linosnede tegenover houtskool en krijt, ondersteunt deze tegenstelling. Lagen worden weggeschuurd en weer opnieuw bewerkt om tot het uiteindelijke resultaat te komen.

Gouache groot

Nr. 01
Afmeting: 45 x 30 cm.

Bij deze serie is dans en beweging het uitgangspunt, waarbij het een wordt weggelaten en weer andere associaties worden toegevoegd. Hierdoor ontstaat een nieuw verhaal.

Kleine Gouache

Dansserie, nr. 01

Deze serie is gemaakt naar aanleiding van dans. Waarbij ik soms iets toevoeg of verander. Waardoor er een andere afbeelding ontstaat.

Techniek: gouache.
Datum: 1998.