Tekeningen

Tekenen is mijn kernactiviteit. Vaak is mijn startpunt een modeltekening waarbij beweging en dans  een belangrijke rol speelt.
Via associaties kan de uitwerking van zo’n modeltekening veranderen in een innerlijke wereld waarin de kijker steeds andere dingen kan ontdekken.

Modeltekening

Modeltekening

Het model is de basis voor deze tekeningen. Via associaties verandert de modeltekening in een andere, innerlijke wereld waarin de kijker steeds andere dingen kan zien. Voor deze tekeningen worden verschillende soorten krijt, softpastel, houtskool, pastelpotlood en grafietpotlood gebruikt.
Meer uit deze serie
Baby en auto

Baby en auto

Het thema van deze tekeningen is de tegenstelling ‘hard en zacht’. In deze serie wordt dit gesymboliseerd door respectievelijk ‘auto-baby’. De auto staat voor rijkdom, macht en status, terwijl de baby kwetsbaarheid en afhankelijkheid laat zien. De techniek, monoprint, zeefdruk en/of linosnede tegenover houtskool en krijt, ondersteunt deze tegenstelling. Lagen worden weggeschuurd en weer opnieuw bewerkt om tot het uiteindelijke resultaat te komen.
Meer uit deze serie
Wieltekeningen

Wieltekeningen

Deze tekeningen staan symbool voor snelheid en verandering. Mens en dier zijn soms slachter van hun eigen kunnen. Treinen en wielen zijn inspiratiebron geweest bij het tot stand komen van deze serie. Voor deze tekeningen is gebruik gemaakt van houtskool, steenkool, siberisch krijt, pastel en acrylverf.
Meer uit deze serie